Mergi spre compartimentul: Muzica
07 martie 2014, 11:45 Muzica views 12711
În cinstea legendarei formaţii de muzică uşoară
Foto: publika.md
07 martie 2014, 11:45 Muzica views 12711

În cinstea legendarei formaţii de muzică uşoară "Noroc", a fost editată o carte

În cinstea legendarei formaţii de muzică uşoară "Noroc", a fost editată o carte. Cele 270 de pagini ale cărţii "Rock-ul, Norocul & Noi" sunt alcătuite din confesiunile membrilor trupei din prima generaţie, dar şi imagini din acea perioadă. Cartea are ataşat şi un CD cu 16 piese care au făcut furori în anii 70 ai secolului trecut.

Autorul volumului de amintiri Mihai Ştefan Poiată susţine că este un mare fan al formaţiei "Noroc" şi a lucrat la scrierea lui mai mult de şase ani.

"Munca a durat, fiindcă dialogurile înregistrate pe bandă magnetică un anumit stil. M-am străduit să păstrez stilul fiecărui vorbitor. Fiecare din membrii grupului îşi povesteşte viaţa evidenţiind cele mai importante evenimente din biografia lor", a declarat autorul cărţii, Mihai Ştefan Poiată.

Printre primii cititori ai cărţii au fost chiar membrii formaţiei "Noroc", care sunt impresionaţi de munca autorului.

"A fost cea mai frumoasă perioadă din viaţa mea pentrucă eram tineri, ne plăcea să cîntăm, aveam o popularitate extraordinară au fost nişte piese foarte frumoase şi iubite de toată lumea. Cartea s-a primt foarte interesantă, eu am citit-o cu mare drag ", a menţionat o fostul membru al formaţiei "Noroc" Valentin Goga.

"Eram tinerei, cu urechea pe muzica plus minus mai modernă, mai occidentală, mai de acolo. Cele mai frumoase momente au fost reacţia publicului în primul rînd. Cînd se stricau de pe scaunele în sălile de concert, se ridicau autobusele pe pietre ca să nu putem pleca", a spus fostul membru al formaţiei "Noroc" Ştefan Petrache.

Legendara trupă "Noroc" a apărut în lumina reflectoareleor în 1967, formată din artişti renumiţi, în frunte cu regretatul compozitor Mihai Dolgan. În anul 1970, muzica celor de la "Noroc" a fost interzisă de regim. Dar, peste patru ani, aceştia au revenit în faţa publicului cu numele "Contemporanul". Cartea despre trupa "Noroc" a fost tipărită în o mie de exemplare şi poate fi cumpărată în librării la preţul de 130 de lei. Lansarea oficială a cărţii va avea loc pe 21 martie.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

muzica , cultura , interpret , carte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
1549 locuitori

Chioselia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţărăncuţa și Chioselia. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Cantemir și la 154 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1549 de oameni. Satul Chioselia a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.