05 februarie 2024, 16:00 Personalități views 1176
Dumitru Pulbere: „Nu exclud că voi candida la alegerile parlamentare”
05 februarie 2024, 16:00 Personalități views 1176

Dumitru Pulbere: „Nu exclud că voi candida la alegerile parlamentare”

Deși este cunoscut opiniei publice în calitate de fost președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere s-a aflat în serviciul public în mai multe ipostaze – începînd cu cea de procuror, avînd în spate 20 de ani de experiență, de parlamentar, și terminînd cu cea de judecător constituțional.

Apogeul carierei sale a fost marcat de numirea în funcția membru al Curții Constituționale într-o perioadă în care, spune el, înalta instanță încă se mai bucura de autonomie și de respectul cuvenit din partea politicului. Dumitru Pulbere vorbește cu satisfacție despre imaginea imaculată a Înaltei Curți în perioada celor două mandate la Curtea Constituțională (2001 – 2013), dintre care aproximativ cinci ani în calitate de președinte.

Astăzi, afirmă el, încălcarea Constituției, ingerința sistemică în activitatea Curții a devenit o practică obișnuită, spre dezamăgirea societății.

„Toate hotărîrile care au fost adoptate de Curte din momentul fondării, în februarie '94 pînă în 2012, pot spune că nu am fost criticat de nimeni, nici de politicieni, nici de specialiștii în drept constituțional, nemaivorbind de cetățenii de rînd, ceea ce nu putem spune astăzi - singuri vedeți cîtor critici este supusă activitatea Curții (...)".

Fostul magistrat spune că și-a încheiat misiunea la conducerea Curții Constituționale împăcat, chiar dacă a stîrnit unele nemulțumiri, după ce și-a făcut curaj să spună lucrurilor pe nume.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
536 locuitori

Romanovca este un sat şi comună din raionul Leova. Romanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 536 de locuitori. Satul Romanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.