|
Un actor american, venit în vizită în Moldova, a învățat cum să gătească borș
Actorul american Stanley Tucci a vizitat recent Republica Moldova, unde s-a întîlnit cu refugiați din Ucraina. Aceștia l-au învățat pe Tucci cum să pregătească borș, iar a actorul a decis să împărtășească rețeta cu urmăritorii să-i de pe rețelele de socializare.
Într-un videoclip publicat pe online, Stanley Tucci a arătat cum a pregătit borșul, iar apoi l-a degustat. Ce-i drept, actorului nu i-a plăcut rezultatul final, precizînd că „a făcut ceva greșit”. Acesta a menționat că va încerca să gătească borș din nou, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.
Pe 30 noiembrie, Stanley Tucci a publicat pe Instagram un video filmat într-o bucătărie.
„M-am întors recent din Moldova, o țară mică situată între Ucraina și România. Am fost acolo cu UNHCR pentru a mă întîlni cu o mulțime de persoane strămutate din Ucraina. (…) Unul dintre lucrurile pe care le-am făcut acolo a fost să gătesc cu femeile ucrainene. Iar una dintre ele, care este bucătar-șef, m-a învățat să fac borș, pe care-l ador”, a spus actorul.
Acesta a declarat că va găti borș și va împărtăși rețeta cu urmăritorii să-i în onoarea ucrainencelor care l-au învățat cum să pregătească acest fel de mîncare.
Actorul a explicat că a curățat și mărunțit un morcov, două bețe de țelină, o ceapă, ustoroi și cartofi. După care, într-o cratiță în care a adăugat ulei și unt, a sotat și condimentat legumele. Ulterior, Tucci a adăugat două sfecle rase, 1,5 litri de bulion de carne de vită și a lăsat ingredientele să se gătească. La final, actorul a adăugat roșii conservate, o jumătate de varză tocată și un pic de oțet din vin alb, pe care le-a lăsat să fiarbă pentru aproximativ 40 de minute.
„Evident că există o mulțime de rețete pentru a pregăti borș, însă asta este foarte similară cu cea pe care am învățat-o. De multe ori, în borș este adăugată carne. Așa că puteți să o faceți. Acesta cu bulion de carne de vită este practic un borș vegetarian”, a precizat Stanley Tucci, în înregistrarea video.
Ulterior, pe 1 decembrie, Tucci a publicat un videoclip în care a degustat borșul pe care l-a pregătit. Înainte de a o face, actorul a declarat că atunci cînd a gătit borș săptămîna trecută, mirosea foarte bine, acum însă mirosul nu este la fel de „dulce”. „Sînt sigur că am făcut ceva greșit”, a menționat el.
După ce a gustat borșul pe care l-a gătit, Stanley Tucci a dat dezaprobator din cap. „Nu, nu știu ce-i în neregulă. O să încerc să gătesc din nou. Rămîneți conectați. Îmi cer scuze, în special de la Svetlana, care m-a învățat să gătesc borșul, în Moldova. Voi reveni”, a adăugat el.
Sursa:
- Haosul de pe Aeroportul Chișinău: Poliția de frontieră vine cu o reacție la nemulțumirea oamenilor
- Persoanele născute în Moldova, avînd cetățenia altor state, pot cere recunoașterea cetățeniei moldov…
- Un nou concert grandios al naistului Constantin Moscovici și Crazy Orchestra
- PROmaraton: Împreună alergăm, împreună salvăm vieți
- Moldova marchează zece ani de liberalizare a regimului de vize
- Un moldovean a decedat în SUA după ce a fost electrocutat de polițiști. Precizările MAE
- Cu o Luminată și Binecuvântată Sărbătoare a Paștelui, Ortodocșilor!
- Un nou concert grandios al naistului Constantin Moscovici și Crazy Orchestra
- PROmaraton: Împreună alergăm, împreună salvăm vieți
- Nașterea stejarului (Video)
- Interzis cu telefoanele mobile în stradă - regulă stabilită într-un oraș francez
- Cum să te cureți de ciuperci în organism
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1912
- Populația:
- 570 locuitori
Hristoforovca este un sat din cadrul comunei Pîrliţa, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Ungheni și la 91 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 570 de oameni. Satul Hristoforovca a fost menționat documentar în anul 1912.
Comentarii
(0)