25 martie 2016, 15:45 Personalități views 9604
O tînără meșterește o casă țărănească în miniatură din lut polymeric (Foto)
25 martie 2016, 15:45 Personalități views 9604

O tînără meșterește o casă țărănească în miniatură din lut polymeric (Foto)

Ceea ce ia naștere în mâinile acestei tinere din Chișinău este cu adevărat incredibil. Ludmila Apostol este artista ce a hotărât să imortalizeze casa țăranului basarabean într-o spectaculoasă miniatură din lut polimeric.

Înzestrată cu o creativitate nelimitată și o dorință acerbă de a „plămădi" frumosul prin mâinile sale, meșterița ne-a mărturisit că a fost inspirată să confecționeze o căsuță tradițională datorită aprecierilor celor din jur.

„Ideea de a face așa o căsuță a apărut cu un an în urmă, însă planificam să o fac în stil provence. Totul s-a schimbat după ce am făcut niște magneți în stil tradițional și am văzut reacția prietenilor mei virtuali. Atunci am hotărât că voi meșteri o căsuță în stil popular.", a afirmat tânăra, pentru ZUGO.

Astfel, de la seturi de veselă, draperii, zarzavaturi – până la lăicere, laviță și sobă, toate le găsiți modelate într-o manieră impresionantă ce-ți trezește nu doar privirea, dar și admirația sufletului.

„Schița casei este inventată de mine, doar că de fiecare dată o modific. Căsuța are aproximativ 50 cm înălțime și este formată din 4 odăi, inclusiv podul casei. Toată mobila, vesela, cărțuliile, cuptorul sunt confecționate din lut polimeric.", a relatat Ludmila.

„Săptămâna aceasta planificăm să o finisăm, în special, pentru că, la majoritatea detaliilor mă ajută sora și cumnata mea, Natalia Anghel și Lidia Apostol.", a dezvăluit tânăra.

În pofida faptului că procesul de creație al miniaturii s-a început de mai bine de o lună, iubitorii de artă o încurajează pe Ludmila cu numeroase cuvinte de laudă, astfel încât, meșterița reușește să fie mereu inspirată: „Proces...eu casuța aceasta a mea o visez și noaptea, iar dimineața mă trezesc cu idei noi", a scris ea pe pagina de Facebook.

Sursa: zugo.md

Cuvinte cheie:

casa , arta , cultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1847
Populația:
2877 locuitori

Mărăndeni este un sat şi comună din raionul Făleşti. Mărăndeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2877 de oameni. Satul Mărăndeni a fost menționat documentar în anul 1847.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.