22 aprilie 2016, 09:45 Personalități views 9943
Actorul Vladimir Cobasnean își sărbătorește astăzi ziua de naștere
22 aprilie 2016, 09:45 Personalități views 9943

Actorul Vladimir Cobasnean își sărbătorește astăzi ziua de naștere

Distinsul actor Vladimir Cobasnean își sărbătorește astăzi cea de-a 81-a aniversare.

Vladimir Cobasnean s-a născut la 22 aprilie 1935 în satul Cuizăuca, raionul Rezina. În 1962 a absolvit Conservatorul de Stat „Gavriil Muzicescu", Facultatea Teatrală. Își începe activitatea artistică în anul 1954 la Teatrul de Păpuși „Licurici", după care se înscrie în trupa de balet a Teatrului Muzical-Dramatic „A.S. Pușkin". Din 1990 este actor la Teatrul Epic de Etnografie si Folclor „Ion Creanga", iar mai tîrziu devine director al Casei Actorului.

Timp de șase decenii de activitate teatrală joacă peste 100 de roluri pe scena teatrului, cît și în cinematografie, cele mai relevante fiind: învățătorul din „Comoara Braziliei", Radeev din „Pietricele în palmă", Pliușkin din „Suflete moarte" și multe altele.

A fost profesor al mai multor promoții de studenți ai Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, discipolii săi fiind actori și regizori renumiți. A activat la Liceul „Elena Alistar" din capitală, la Școala de Artă „Poleacov" în calitate de profesor de artă teatrală.

Astăzi actorul Vladimir Cobosnean activează în trupa Teatrului Național „Mihai Eminescu". Pentru merite în munca de profesor de artă teatrală, în anul 2004, la Gala Premiilor UNITEM i s-a acordat Premiul pentru pedagogia artistică.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

actori , teatru , aniversarea , personalitati

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1945
Populația:
253 locuitori

Chirilovca este un sat din cadrul comunei Vinogradovca, raionul Taraclia. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 157 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 253 de oameni. Satul Chirilovca a fost întemeiat în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.