26 septembrie 2013, 10:49 Realitatea moldovenească views 15654
26 septembrie 2013, 10:49 Realitatea moldovenească views 15654

Ce trebuie să ştii înainte de a traversa frontiera


Foto: unimedia.info

La traversarea frontierei moldo-ucrainene vor fi împărțite mai multe pliante ce conțin informații ample cu privire la regulile de traversare. Lansarea publicației a avut loc în punctul de trecere Otaci – Moghiliov Podolsk, în cadrul turului de presă, organizat pentru jurnaliștii moldoveni și ucraineni de către Misunea Uniunii Europene de Asistență la Frontieră în Moldova și Ucraina, notează UNIMEDIA.

Primele buclete, ce oferă informație dezvoltată de la toate autoritățile cu atribuții la frontieră din Republica Moldova și Ucraina, au fost împărţite marți, 24 septembrie, de polițiștii de frontieră și vameșii moldoveni în comun cu colegii lor ucraineni și experții EUBAM.

Evenimentul a debutat cu prezentarea produsului informațional jurnaliștilor, a fost menționată importanţa apariţiei acestuia şi care au fost motivele ce au servit drept argument pentru realizarea publicației.

Pliantul a fost elaborat de serviciile de presă ale EUBAM și autoritățile de frontieră din Moldova și Ucraina, care au ținut cont de problemele pe care mai des le întîmpină o persoană puțin informată, în momentul trecerii hotarului. În acest sens, cetățenii vor găsi răspunsuri la diferite întrebări, cum ar fi: care sunt documentele necesare traversării graniței, cum poți călătorii cu minorii, ce obiecte nu le poți trece peste frontieră, unde te poți adresa pentru mai multe informații, ș.a.. Bucletul este prezentat sub un format bine aranjat, colorat și accesibil pentru toți vorbitorii de limbile romînă, ucraineană, rusă și engleză.

De menționat că repartizarea pliantelor informative de către angajații autorităților de frontieră va continua și în perioada ce urmează în toate punctele de trecere situate la granița cu Ucraina.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

Moldova , frontiera , informatia , Ucraina

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1937
Populația:
791 locuitori

Bucuria este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tudoreşti și Bucuria. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cahul și la 168 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 791 de oameni. Satul Bucuria a fost întemeiat în anul 1937.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.