18 martie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 981
Cine se află în spatele atacului asupra Transnistriei?
18 martie 2024, 11:00 Realitatea moldovenească views 981

Cine se află în spatele atacului asupra Transnistriei?

Potrivit informațiilor preliminare ale forțelor de ordine din Transnistria, drona kamikaze a venit din direcția Ucrainei. Informația urmează a fi verificată, dar, dacă acest lucru este adevărat, atacul cu lovirea țintită a elicopterului putea fi realizat în baza unor coordonate exacte, oferite "artileriștilor" de către persoane din Transnistria, fie în baza datelor din satelit.

În orice caz, este vorba despre o provocare, care nu poate rămîne fără atenție din partea organelor de securitate din Republica Moldova, care cel mai probabil au început deja investigarea incidentului.

Putem judeca în interesul cui ar fi putut fi comis acest incident:

1. A Moldovei - exclus, deoarece nici conducerea țării, nici oricine din interiorul Moldovei nu are nevoie de război.

2. A Rusiei - exclus. Acest stat nu este interesat de agravarea situației din jurul Transnistriei, deoarece nu este în măsură să-i ofere un sprijin eficient în cazul declanșării unor acțiuni militare.

3.A conducerii Transnistriei - exclus, deoarece entitatea nerecunoscută nu este capabilă să se apere eficient și nu are nevoie de provocări.

4. A Ucrainei - foarte puțin probabil, deoarece, în acest caz este inevitabil un conflict cu Republica Moldova și pierderea unui partener logistic important.

Cine ar putea fi? Este absolut clar că, dacă astfel de provocări vor continua, organizatorii lor trebuie căutați nu printre actorii sus-menționați, ci acolo unde există cel mai mare interes pentru incitarea războiului în această parte a Europei și escaladarea conflictului ruso-ucrainean. Aceștia sînt aceiași băieți care trăiesc departe de zona de conflict și care, de regulă, pornesc conflicte în diferite părți ale lumii cu mîinile altora.

Așteptăm informații din partea conducerii Moldovei.

Vasile Balan

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , dronă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
1309 locuitori

Flămînzeni este un sat din cadrul comunei Coşcodeni, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1309 oameni. Satul Flămînzeni a fost menționat documentar în anul 1508.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.