28 februarie 2024, 12:15 Realitatea moldovenească views 687
Vodă, despre congresul din Transnistria: „Nu există pericole”
28 februarie 2024, 12:15 Realitatea moldovenească views 687

Vodă, despre congresul din Transnistria: „Nu există pericole”

Guvernul este încrezător că nu există riscuri de escaladare în stînga Nistrului. Declarația a fost făcută de purtătorul de cuvînt al Executivului, Daniel Vodă, după ședința cabinetului de miniștri.

Funcționarul s-a referit la congresul deputaților din Transnistria, care are loc la Tiraspol, dar și zvonurile despre eventuala adresare a Tiraspolului și solicitarea de aderare a regiunii separatiste din Republica Moldova la Rusia, notează noi.md cu referire la realitatea.

„Nu există pericole de escaladare și destabilizare. Este o altă campanie prin care se încearcă isterizarea societății. Nu vedem pericole de destabilizare. Urmărim atent. Unica tensiunea a zilei de astăzi este ziua posomorîtă de afară”, a comentat evenimentul Daniel Vodă.

Chișinăul a declarat și anterior că nu există indici despre faptul că liderii separatiști ar putea solicita, iar Rusia accepta integrarea Transnistriei în componența sa. Declarații similare au fost făcute de oficiali de la Kiev, experți americani și șeful adjunct al NATO.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
117 locuitori

Goianul Nou este un sat din componența comunei Dubău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Dubăsari și la 71 km de Chișinău. Populaţia satului Goianul Nou alcătuia 117 oameni în anul 2011. Satul Goianul Nou a fost înființat în anul 1927.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.