17 februarie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1145
Ambasada Moldovei în Israel a cumpărat mașini de 7,5 mln de lei? Ministerul de Externe dezminte un fals
17 februarie 2024, 14:00 Realitatea moldovenească views 1145

Ambasada Moldovei în Israel a cumpărat mașini de 7,5 mln de lei? Ministerul de Externe dezminte un fals

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a venit cu o reacție, după ce în mediul online a apărut o informație fake despre faptul că ambasada Republicii Moldova în Israel ar deține două mașini de lux, în valoare de 7,5 milioane de lei. MAE a precizat că mașinile aparțin celor doi consuli onorifici ai Moldovei în Israel, care sînt antreprenori, iar vehiculele nu au fost cumpărate din bugetul de stat.

Recent pe rețelele de socializare au fost publicate o imagine cu două automobile de lux cu numere diplomatice de înmatriculare moldovenești. Fotografia era însoțită de următorul mesaj: „Mașini ale ambasadei Republicii Moldova în Israel. Sînt bucuros pentru meleagul meu înfloritor și sper că bunăstarea poporului crește proporțional transportului slugilor poporului. P. S. Prețul în Israel este de 1,5 milioane de șekeli, înmulțim cu 5 și obținem 7,5 milioane de lei”.

Pe 15 februarie, Ministerul Afacerilor Externe a venit cu precizări referitor la informațiile apărute în spațiul public, transmite NM.

„Automobilele aparțin celor doi consuli onorifici ai Republicii Moldova în Israel, care sînt oameni de afaceri. Aceștia sînt cetățeni ai statului Israel. Numerele diplomatice de înmatriculare din seria CC au fost înregistrate conform normelor în vigoare. Este important de subliniat că achiziționarea acestor vehicule nu a fost realizată din bugetul de stat al țării noastre. Automobilele reprezintă proprietate privată a consulilor onorifici”, se arată în nota informativă publicată de MAE.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1716
Populația:
641 locuitori

Lipceni este un sat şi comună din raionul Rezina. Lipceni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, amplasat în valea rîului Ciorna, la o distanță de 18 km de orașul Rezina și la 113 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 641 oameni. Pentru prima dată satul Lipceni este menționat într-un document din anul 1716.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.