18 ianuarie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 1261
Tudor Ulianovschi spune dacă va candida la funcția de președinte
18 ianuarie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 1261

Tudor Ulianovschi spune dacă va candida la funcția de președinte

Este prematur și devreme să discutăm acest subiect, așa a comentat ex-ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, candidatura sa la alegerile prezidențiale din acest an. Declarația a fost făcută la emisiunea Rezoomat de la Rlive TV.

„Eu fiind ambasador la Geneva am aflat că sînt numit ministru de Externe. Tot așa din presă aflu că sînt candidat, un probabil candidat pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Să nu punem carul înaintea boilor și viceversa. Eu cred că este un subiect prematur și e devreme să discutăm acest subiect per ansamblu. Tot ce am făcut pe perioada carierei mele diplomatice și în cadrul Guvernului a fost în favoarea parcursului european, euroatlantic, susținerea relațiilor cu România și partenerii strategici. Eu cred că este prematur ca acest subiect să fie abordat. În opinia mea este extrem de important de a vedea scopul sau ce dorim noi. Scopul nu este de a plasa o persoană într-o funcție, dar scopul este de a menține cursul, dar și asumarea reformelor și să avem anumite rezultate. Orice discuție este salutabilă fiindcă fiecare din noi poate contribui. Eu consider că eu pot contribui foarte mult în domeniile unde m-am manifestat pe parcursul vieții. Cred că mai sînt persoane care pot contribui. ”, a declarat Ulianovschi.

Următoarele alegeri prezidențiale în Republica Moldova ar urma să aibă loc în anul 2024, ținînd cont că mandatul președintelui Republicii Moldova este de 4 ani și că ultimele alegeri s-au desfășurat în 2020.

Pînă la această oră doar actuala șefă a statului, Maia Sandu a anunțat, în ajun de Crăciun pe stil nou, că va candida pentru un nou mandat.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1729
Populația:
689 locuitori

Oclanda este un sat şi comună din raionul Soroca. Oclanda este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 29 km de orașul Soroca și la 185 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Oclanda a fost menționat documentar în anul 1729.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.