14 ianuarie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 1288
Igor Dodon, despre
14 ianuarie 2024, 12:00 Realitatea moldovenească views 1288

Igor Dodon, despre "conflictul" dintre Chișinău și Tiraspol

Fostul președinte moldovean Igor Dodon a cerut autorităților republicii să pună capăt blocadei economice a Transnistriei nerecunoscute.

"Condamn categoric blocada economică a Transnistriei de către autoritățile moldovenești. Sper că acest lucru nu face parte dintr-un plan de destabilizare a situației din regiune. Acest război economic ar trebui să fie oprit, iar companiile transnistrene ar trebui să aibă posibilitatea de a activa în mod normal", a scris Dodon pe canalul său Telegram.

Anterior, autoritățile din Transnistria nerecunoscută au acuzat conducerea moldovenească de impozitarea ilegală a importurilor de bunuri de către întreprinderile din regiune. Ministerul de Externe al regiunii nerecunoscute RMN a adresat o declarație participanților la formatul de negocieri "cinci plus doi" (Moldova, Transnistria, OSCE, Rusia, Ucraina, precum și observatori din partea UE și SUA). În declarație se menționează că guvernul moldovean "a impus un "tribut" asupra economiei transnistrene, care nu are și nu poate avea nicio bază legitimă nici în cadrul acordurilor existente, nici în contextul așa-ziselor norme și principii unice europene".

Cu o zi înainte, activiștii publici transnistreni au organizat o acțiune de protest împotriva taxelor vamale impuse de guvernul moldovean asupra întreprinderilor. La rîndul său, vicepremierul moldovean pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, a declarat că "nu vor exista concesii în problema Codului Vamal".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Chisinau , Tiraspol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1910
Populația:
1142 locuitori

Colibabovca este un sat şi comună din raionul Leova. Colibabovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Leova și la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1142 de oameni. Satul Colibabovca a fost înființat în anul 1910.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.