11 ianuarie 2024, 13:20 Realitatea moldovenească views 1152
Ambasadorul Moldovei la Moscova, convocat la Ministerul rus de Externe
11 ianuarie 2024, 13:20 Realitatea moldovenească views 1152

Ambasadorul Moldovei la Moscova, convocat la Ministerul rus de Externe

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Moldova în Federația Rusă, Lilian Darii, a fost convocat la 10 ianuarie la Ministerul rus de Externe, unde i-a fost înaintat un protestat "în legătură cu acțiunile neprietenoase ale Chișinăului oficial".

S-a menționat că, în cazul în care acestea vor continua, partea rusă își rezervă dreptul de a lua măsuri suplimentare de retorsiune.

În comunicatul Ministerului rus de Externe se subliniază că aceste acțiuni neprietenoase includ "fapte de persecuție motivată politic a mas-media ruse și de limbă rusă, contrar angajamentelor internaționale ale Chișinăului de a proteja libertatea de exprimare și drepturile jurnaliștilor".

În plus, se menționează că "cazurile de discriminare a cetățenilor ruși care intră în Republica Moldova au devenit sistemice, iar refuzurile nejustificate de trecere a frontierei au devenit mai frecvente. Conducerea Republicii Moldova continuă să facă declarații agresive împotriva Rusiei".

Ambasadorul a fost informat cu privire la decizia de a interzice intrarea pe teritoriul Federației Ruse a unor oficiali moldoveni ca răspuns la acțiunile conducerii moldovenești.

Ambasadorul Moldovei în Federația Rusă și-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea cu privire la informațiile apărute în mass-media despre planurile Moldovei de a ajuta la instruirea militarilor din Forțele Armate ucrainene pe teritoriul Moldovei cu participarea instructorilor din țările NATO.

A fost subliniat faptul că "un astfel de sprijin, care duce la erodarea statutului de neutralitate al Republicii Moldova și la implicarea directă a acesteia în acțiuni militare de partea regimului de la Kiev, este inacceptabil".

MAEIE nu a venit deocamdată cu un comentariu.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
5447 locuitori

Hîrbovăţ este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Hîrbovăţ este unicul sat din comuna cu acelaşi nume situat la o distanță de 12 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 5447 de oameni. Satul Hîrbovăț este menționat documentar în anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.