18 iulie 2013, 10:19 Realitatea moldovenească views 8928
18 iulie 2013, 10:19 Realitatea moldovenească views 8928

Eliberarea permiselor de mic trafic la frontieră, reluată în cel mult o lună


Foto: trm.md

Preşedintele României, Traian Băsescu, care se află astăzi într-o vizită oficială la Chişinău, a dat asigurări că problema permiselor de mic trafic s-a rezolvat şi eliberarea acestora va fi reluată în cel mult o lună. Anunţul a fost făcut, la Chişinău, în cadrul unei conferinţe de presă.

"Am avut obligaţia să trecem la permise cu date biometrice. Nu e vorba de o simplă eliberare de permis. Procesarea datelor personale ale cetăţenilor are un regim ceva mai complicat. S-a rezolvat problema și deja sunt la tipărit, iar în maximum o lună se reia eliberarea permiselor. Să nu credeţi că suntem mai puţin birocratici. Un sânge avem", a declarat Traian Băsescu.

Consulatele României din Republica Moldova nu mai eliberează permise de mic trafic la frontieră din toamna anului 2012. Problema a fost discutată la 18 iunie curent la București, în cadrul primei reuniuni a Comisiei comune pentru integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova şi a celui din România.

 

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

frontiera , Romania , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1462
Populația:
41 locuitori

Socii Vechi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Fălești și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 41 de oameni. Satul Socii Vechi a fost menționat documentar în anul 1462.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.