07 decembrie 2023, 23:20 Realitatea moldovenească views 1148
MAEIE: Printre cetățenii români evacuați din Fîșia Gaza nu sînt și moldoveni
07 decembrie 2023, 23:20 Realitatea moldovenească views 1148

MAEIE: Printre cetățenii români evacuați din Fîșia Gaza nu sînt și moldoveni

Ministerul Afacerilor Externe din Romania a anunțat ieri că organizează încă o cursa de evacuare a 29 de romani și 6 moldoveni din Gaza, cu o aeronava militară. Ministerul Afacerilor Externe de la noi însă nu confirmă acest lucru.

Potrivit responsabililor de la MAEIE, operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fîșia Gaza a fost încheiată cu evacuarea a 53 de cetățeni care au solicitat acest lucru, transmite protv.

„Ministerul Afacerilor Externe și Integrării comunica despre faptul că printre cetățenii români evacuați astăzi, cetățeni ai Republicii Moldova nu sînt. Totodată, menționăm despre faptul că operațiunea de evacuare a cetățenilor moldoveni din Fîșia Gaza a fost încheiată cu evacuarea a 53 de cetățeni care au solicitat acest lucru”, ne-au spus reponsabilii de la MAEIE.

La 10 noiembrie, 9 moldoveni au fost evacuați din Fîșia Gaza și au fost transportați în Egipt. 36 de moldoveni, femei și copii, evacuați din Fîșia Gaza au ajuns în Moldova.

Aceștia au fost transportați din Cairo la București, cu o aeronava militară, pusă la dispoziție de autoritățile române, iar de acolo au fost aduși cu mai multe microbuze la Chișînău.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAEIE , Romania , Fîșia Gaza , moldovenii , evacuare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.