01 septembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1249
Ciocan: „Fiecare lege pe care o aprobă ei astăzi va fi, la un moment dat, folosită împotriva lor”
01 septembrie 2023, 11:00 Realitatea moldovenească views 1249

Ciocan: „Fiecare lege pe care o aprobă ei astăzi va fi, la un moment dat, folosită împotriva lor”

Fiecare modificare a legii care este votată în parlament în cazul codului electoral va fi aplicată la un moment dat împotriva actualei guvernări.

O spune Iurie Ciocan, fost președinte al Comisiei Electorale Centrale, în cadrul emisiunii Puterea a patra.

”Eu știu că unii colegi din cadrul CEC au lucrat la aceste amendamente, dar în mare parte este contribuția parlamentarilor. Pe mine mă miră altceva, nici un deputat din opoziție nu a mers să conteste la Curtea Constituțională asemenea norme interesante. De ce? Pentru că fiecare care vine la putere zice: lasă să vezi că ți-o fac eu ție cu norma asta - scrie-o, scrie-o! Deputații PAS au uitat probabil că articolele privind îmbogățirea ilicită au scris-o pe timpul lui Plahotniuc, dar o aplică cu mare bucurie. Articolele date o să fie aplicate, așa cum le-ați scris aiurea, o să fie aplicate la rîndul vostru împotriva voastră. Ceea ce nu este bine. Trebuie să existe un echilibru în legislație, trebuie să existe control judecătoresc inclusiv asupra proceselor electorale. Dar astăzi hai că noi sîntem la putere, încărcăm, dăm la CEC că CEC o să rezolve, dar CEC nu trebuie să rezolve aceste lucruri de principiu. CEC nu este instituție de menținere a ordinii publice, CEC nu este instituție de control financiar, deși astăzi este deja pentru că și-au tras competențe la CEC vizavi de controlul financiar asupra activității partidelor politice. Ceea ce nu este corect, nu există Curte de Conturi, nu există inspectorate?”, a declarat Ciocan.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

CEC , Codul Electoral , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
3765 locuitori

Hîjdieni este un sat şi comună din raionul Glodeni. Hîjdieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3765 de oameni. Satul Hîjdieni a fost atestat documentar în anul 1602.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.