15 aprilie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1895
Avocat, despre Adunarea Moldova Europeană: ”Nu aveți dreptul să dați greș de data asta”
15 aprilie 2023, 12:00 Realitatea moldovenească views 1895

Avocat, despre Adunarea Moldova Europeană: ”Nu aveți dreptul să dați greș de data asta”

După ce șefa statului, Maia Sandu, a anunțat că cheamă poporul să participe la Marea Adunare Națională Moldova Europeană, mai multe voci s-au dat cu părere.

Avocata și fiica lui Gherghe Urschi, Laura Urschi spune că oamenii sînt obosiți de promisiu și își doresc ca această adunare să nu fie una fictivă, dar cu un dialog real, transparent și cu declarații de presă ale echipei de negociatori.

”Apelul la Adunarea Națională pentru Moldova Europeană a dnei Președinte e unul demult așteptat, că să evit a spune "întîrziat". Atîtea oportunități și scopuri ratate au intervenit între timp. Mai bine tîrziu decît nicicînd? Da, dar și mai bine oportun și rezultativ! Așa ar trebuie să fie acțiunile guvernanților actuali! Mai ales în așa timpuri sumbre pentru Europa în legătură cu războiul din Ucraina.

Mai ales cînd oponenții sînt atît de mulți și puternici.

Și nu e vorba de oponenții partidului PAS, ci de oponenții integrării Europene și oricărei dezvoltări ai RM! Aceștia sînt grupări bine organizate, bine finanțate, bine aprovizionate, cu o vastă experiență propagandistică și mulți susțînători (forțat sau benevol agregați scopului!!). Prontre altele există o posibilitate excelență de a-i "dezlipi" de la activități neconstructive (ori chiar degradante!) pe cei ce au fost constrînși să colaboreze cu fosta pitere "obscură" sau pe cei ce au fost manipulați și mințiți să o facă! Au fost elaborate mecanismele legale necesare pentru asta? La figurat vorbind în Săptămîna Mare ce mecanism LEGAL de "mărturisire a păcatelor și ispășire a pedepsei" pentru cei ce se "pocăiesc" a fost elaborat de către guvernare? A fost perioada statului capturat. Ea a durat mulți ani. Eu, de asemenea nu exclud că asta a fost și perioada războiul hibrid nedeclarat, obscur și foarte murdar! Pe atunci asta nu știam, dar acum asta e clar pentru toată lumea! Mulți oameni au fost prinși într-o capcană în acea perioada. Ei pînă acum sînt de partea "obscuritatii" sau "incertitudinii" fiindcă puterea actuală nu le-a oferit decît acuzații și amenințări cu pedeapsa capitală. Poate regîndiți puțîn situația? Poate încercați să oferiți niște mecanisme de purificare socială nu doar eșafodul revoluționar? Să fie clar! Eu nu optez pentru o amnistie totală. Nu!! Dar nici pentru o execuție verbală publică perpetuă, fără acțiuni, rezultate și vreo posibilitate de a vedea finalitatea acestui proces social distructiv - eu, că om rațional, tot nu pot opta! Că jurist - eu știu că vinovăția fiecărui participant e diferită în cadrul unei infracțiuni comise în grup, de aia și pedeapsa trebuie să fie diferită!!! Schimbați paradigmă și oferiți oamenilor un viitor! Gîndiți bine mecanismul de "răscumpărare a păcatelor"!!!”, scrie Larisa Urschi.

Totuși, potrivit ei, e foarte important ca această Adunare Națională să nu fie o copie neavenită a paradei de 1 Mai.

”Sîntem sătui de figuratii, simulatii, filtre "pentru alții", acuzații fără probe, experimente mentaliste și gb-iste, PR acțiuni, jonglari de noțiuni și inacțiuni, reforme magic-nerezultative etc!! Destul!!

Dacă e Adunare, păi să fie o Agenda!!

Să fie un Dialog REAL! Să fie NEGOCIERI transparente cu declarații de presă din partea negociatorilor după fiecare etapă de negocieri!!

Să fie un ACORD pregătit și semnat la Adunarea Națională de liderii politici ai partidelor europene din RM...

După semnarea acordului (se poate și inaite de adunare, de fapt, că foarte mult timp prețios a fost irosit!) să fie remedieri guvernamentale și curățarea sistemului de elementele obscure sau criminale. Și eu nu vorbesc aici doar de justiție! În foarte multe poziții cheie, decizionale ale structurilor statale au rămas oameni toxici! De ce au fot tolerați așa mult timp de către PAS, dîndu-le astfel posibilitate în continuare să discrediteze, să falimenteze, să dăuneze sau să saboteze.?

Deci nu mai pierdeți timpul, că asta e un lux pe care voi demult nu vi-l puteți permite!!! Deloc!!!

Și să nu va așteptați că cei ce pînă azi au pus în pericol viitorul european al acestui popor nu o să încerce în continuare a bagă discordie între partidele europene că să împiedice negocierile sau nu vor încerca a întreprinde contra-manifestații (aduceți-va aminte 26 august 2018, cînd Șor a organizat în PMAN o contra-manifestație apărată și protejată de MAI!!)

Deci, TENACITATE, ÎNȚELEPCIUNE ȘI PERSEVERENȚă Va doresc, stimați lideri ai partidelor pro-europene!!

NU AVEȚI DREPTUL SĂ DAȚI GREȘ DE DATĂ ASTA! ”, a scris avocata.

Reamintim că recent, șefa statului, Maia Sandu, a venit cu un apel către populație de a participa pe 21 mai, la Mare Adunare Națională Moldova Europeană, unde moldovenii să își exprime clar și răspicat decizia de a se alătura Uniunii Europene.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

avocat , Maia Sandu , PMAN

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1529
Populația:
1358 locuitori

Sinești este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sinești și Pojarna. Localitatea se află la distanța de 42 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1358 de oameni. Satul Sinești a fost menționat documentar în anul 1529 cu denumirea Durnești.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.