05 aprilie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1852
Preț mai mic la lumină pentru consumatori
05 aprilie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1852

Preț mai mic la lumină pentru consumatori

Curentul electric pentru consumatori urmează să se ieftinească.

În urma analizelor preliminare efectuate de specialiștii ANRE, consumatorii, dar și opinia publică este informată că instituția a constatat premise de micșorarea a tarifelor și prețurilor reglementate pentru energia electrică livrată consumatorilor finali.

În acest sens, ANRE a solicitat furnizorilor prezentarea cererilor de ajustare până la data de 7 aprilie curent, pentru a demara procedurile legale de micșorare a tarifelor și prețurilor în cel mai scurt timp.

Săptămâna viitoare, vom fi anunțate toate informațiile la acest subiect.

Experții estimează că reducerea tarifului la lumină va fi între 20 și 50 și 50 de bani pe kwh.

În următoarea jumătate de an, SA Energocom va procura energie electrică de la Centrala termoelectrică Moldovenească din regiunea transnistreană (MGRES). Conform graficelor agreate, urmează să fie achiziționate de la MGRES aproximativ 282 mii MWh lunar, ceea ce constituie peste 90% din necesarul de energie al malului drept al Nistrului, a anunțat traiderul de stat.

Prețul constituie 66 USD/MWh, cu 7 dolari mai puțin decît în ultimele patru luni.

În prezent tariful la lumină pentru consumatorii casnici deserviți de Premier Energy este de 3,42 de lei, iar cei de FEE Nord – 3,84 de lei KW/h.

Autoritățile au declarat în repetate rînduri că în cazul în care prețul de achiziție va fi mai mic, ANRE ar urma să aprobe ieftinirea curentului pentru populație.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

preţ , energie electrică

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1850
Populația:
1789 locuitori

Plop-Ştiubei este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Plop-Ştiubei este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Căușeni și la 84 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1789 de oameni. Satul Plop-Ştiubei a fost menționat documentar în anul 1850.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.