11 ianuarie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1658
Funcționarii cu salariu mai mic de 4.000 lei urmează să primească plăți compensatorii
11 ianuarie 2023, 16:00 Realitatea moldovenească views 1658

Funcționarii cu salariu mai mic de 4.000 lei urmează să primească plăți compensatorii

Cuantumul salariul lunar al funcționarilor din instituțiile de stat care permite calificarea pentru obținerea plăților compensatorii urmează să fie majorat pînă la 4.000 lei.

În prezent, cuantumul stabilit este de 3.500 lei. Un proiect în acest sens se află pe agenda Cabinetului de miniștri, transmite bizlaw.md.

Autoritățile spun că modificarea este promovată ca urmare a reexaminării de către Guvern a cuantumului minim garantat al salariului minim pe țară. Plata compensatorie se va determina ca diferenţă dintre suma de 4.000 de lei şi salariul lunar calculat în condiţiile Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar şi se recalculează proporţional timpului efectiv lucrat.

Plățile compensatorii majorate se vor calcula retroactiv, din data de 1 ianuarie. Potrivit autorităților, modificare implică cheltuieli bugetare anuale mai mari cu circa 45,5 milioane lei.

Resursele necesare sunt prevăzute în Legea bugetului de stat pentru anul 2023.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

salarii , compensatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1479
Populația:
2783 locuitori

Moleşti este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Moleşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2783 de oameni. Satul Moleşti a fost menționat documentar în anul 1479.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.