16 septembrie 2022, 09:40 Realitatea moldovenească views 1265
Bătrîncea, către deputați: ”Concentrati-vă pe dialog și pace și îndepliniți-vă obligațiunile”
16 septembrie 2022, 09:40 Realitatea moldovenească views 1265

Bătrîncea, către deputați: ”Concentrati-vă pe dialog și pace și îndepliniți-vă obligațiunile”

Contradicțiile între partidul de la guvernare și opoziție au fost la ordinea zilei în prima ședință a Parlamentului din sesiunea de toamnă. De această dată, subiectul care a provocat neînțelegeri între Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) ține de conflictul militar din Ucraina.

La începutul ședinței Parlamentului, deputatul PAS Boris Marcoci s-a adresat către deputații BCS și i-a întrebat dacă susțin ”invazia” Rusiei în Ucraina.

Însă, nu a urmat niciun răspuns din partea opoziției. Ulterior, cu o rugăminte similară a venit deputatul PAS Adrian Cheptanaru.

Deputatul BCS Vlad Batrîncea a venit cu un răspuns:

„Văd că o căutați din nou în sesiune. Atunci cînd eu personal, împreună cu toți colegii mei, și cu administrația locală, pe care dumneavoastră în raionul Ungheni o atacați josnic, am primit sute de mii de refugiați și am îndeplinit cu brio o misiune umanitară, atunci cînd dumneavoastră vă aflați pe rețelele sociale și nu v-am văzut nicăieri să ajutați un cetățean. R. Moldova este o țară neutră și noi dorim să păstrăm pacea în țara noastră și contribuim la acest lucru. Ceea ce este în Ucraina este o dramă și noi dorim pace și dialog cît mai repede și mai puține provocări și provocatori. Nu continuați să faceți propagandă ieftină pe acest subiect deosebit de sensibil. Concentrati-vă pe dialog și pace și îndepliniți-vă obligațiunile”, a spus parlamentarul BCS.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Vlad Batrîncea , BCS , declarație

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
793 locuitori

Zorile este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zorile, Inculeţ și Ocniţa-Ţărani. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 55 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 793 de oameni. Satul Zorile a fost întemeiat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.