27 aprilie 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 2881
MAI al Transnistriei: Focuri de armă în direcția satului Colbasna și drone din Ucraina
Foto: novostipmr.com
27 aprilie 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 2881

MAI al Transnistriei: Focuri de armă în direcția satului Colbasna și drone din Ucraina

În dimineața zilei de 27 aprilie, la ora 8:45, din partea ucraineană în direcția satului Colbasna, Transnistria, s-au tras focuri de armă, informează Noi.md.

Informații despre victime deocamdată nu există.

Despre acest lucru a anunțat așa-numitul Minister al Afacerilor Interne al nerecunoscutei RMN, menționînd, de asemenea, că noaptea trecută, pe cerul deasupra satului Colbasna din raionul Rîbnița, au fost observate mai multe drone. Aparatele de zbor au fost lansate pe teritoriul Transnistriei din Ucraina.
Amintim că în satul Colbasna este situat un depozit de arme. Potrivit experților, acesta este cel mai mare depozit de muniții din Europa.

De menționat că copreședintele Comisiei Unificate de Control (CUC) pentru gestionarea operațiunii de menținere a păcii din Transnistria nerecunoscută, Oleg Beleakov, a negat miercuri informația privind focurile de armă în zona depozitelor militare din apropierea satului Colbasna.

"La sediul pacificatorilor au parvenit informații despre împușcături în zona depozitelor din Colbasna. Acestea au fost verificate, dar nu au fost confirmate. <...> S-au auzit focuri de armă de pe teritoriul Ucrainei", a declarat Beleakov pentru corespondentul TASS.

Potrivit acestuia, s-au auzit mai multe focuri de armă unice de calibru mic trase pe teritoriul Ucrainei, granița cu care se desfășoară la 2 km de depozite.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
473 locuitori

Sîrbeşti este un sat din cadrul comunei Ciutuleşti, raionul Floreşti. Satul Sîrbești este situat la o distanță de 15 km de orașul Florești și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 473 de oameni. Prima atestare documentară a satului Sîrbești datează din anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.