21 aprilie 2022, 07:45 Realitatea moldovenească views 3568
Ambasadorul Federatiei Ruse in Republica Moldova - convocat la MAEIE
21 aprilie 2022, 07:45 Realitatea moldovenească views 3568

Ambasadorul Federatiei Ruse in Republica Moldova - convocat la MAEIE

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene anunță, într-un comunicat de presă, că a luat act de declarația reprezentantului Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, făcută în cadrul briefingului din 20 aprilie, prin care se menține retorica neconstructivă și inacceptabilă la adresa Președintelui Republicii Moldova, iar evenimentele istorice sînt instrumentalizate în scopuri de propagandă.

Dat fiind limbajul inacceptabil utilizat în adresa șefei statului din partea reprezentantului oficial al diplomației ruse, MAEIE precizează că a dispus convocarea ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, transmite moldovenii.md cu referire la zdg.md.

„Recomandăm Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse să ia cunoștință de textul discursului Președintei Maia Sandu, care este accesibil în limba rusă și care nu lasă loc de interpretări: „Хочу особо подчеркнуть: никто и никому не запрещает праздновать девятое мая. Наоборот: мы обязаны помнить о победе цивилизации над фашизмом и нацизмом. Мы обязаны чтить павших и хранить память о главной трагедии двадцатого века – о Второй мировой войне”, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

Subliniem că deciziile adoptate recent în Parlamentul Republicii Moldova reprezintă un drept suveran al țării noastre. Reiterăm apelul către partea rusă de a nu admite ingerința într-un proces democratic, legitim și intern al țării noastre, se mai spune în comunicat.

 

Sursa: zdg.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1612
Populația:
446 locuitori

Druţa este un sat din cadrul comunei Pociumbeni, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîșcani și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 446 de oameni. Satul Druța a fost menționat documentar în anul 1612.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.