14 aprilie 2022, 15:30 Realitatea moldovenească views 4487
De ce este promovat deschis un singur punct de vedere?
Foto: nokta.md
14 aprilie 2022, 15:30 Realitatea moldovenească views 4487

De ce este promovat deschis un singur punct de vedere?

De fapt, Moldova participă în mod deschis la războiul informațional și hibrid împotriva Rusiei și nu este clar de ce fac ei acest lucru, deoarece în acest fel provoacă în mod deschis Moscova și puțin probabil că acest lucru să va termina cu bine.

Această opinie a fost exprimată pe canalul său Telegram de către deputatul Parlamentului din blocul Comuniștilor și Socialiștilor, politologul Bogdan Țîrdea, relatează Noi.md.

Drept exemplu, el a adus reportajul Moldova 1 "despre uciderea de către ruși a 40 de civili în Kramatorsk cu o rachetă Tochka U."

Bogdan Țîrdea a atras atenția concetățenilor că acesta nu este un reportaj al rețelei Soros, care primește un buget anual de peste 120 de milioane de euro, ci un reportaj al Televiziunii Publice din Moldova, care este susținut din banii contribuabililor, iar conducerea Moldova 1 a fost numită de partidul de la guvernare.

"Prin urmare, acest reportaj este poziția oficială a PAS și, se pare, a Republicii Moldova. Reamintim că Moldova și-a declarat neutralitatea în conflict. De fapt, la televiziunile moldovenești, inclusiv la cele de stat. este promovat deschis un singur punct de vedere.... De fapt, Moldova participă deschis la războiul informațional și hibrid împotriva Moscovei. De ce, nu este clar. Dar este clar că PAS provoacă deschis Moscova. De asemenea, este clar că puțin probabil ca acest lucru să se termine cu bine...",- a spus Bogdan Țîrdea.

De menționat că în reportajul Moldova 1 despre atacul cu rachete de croazieră asupra stației din Kramatorsk, Regiunea Donețk, se spune că Rusia respinge acuzațiile de ucidere a civililor din Ucraina și că secretarul de presă al Președintelui Rusiei, Dmitri Peskov și Ministerul rus al Apărării au respins acuzațiile de ucidere a civililor din Kramatorsk cu o rachetă Tochka U", menționînd că armata rusă nu folosește astfel de rachete.

Mulți cetățeni și politicieni de opoziție din Moldova regretă că autoritățile își pot schimba poziția de neutralitate față de Rusia și pot deveni parte a luptei geopolitice fără nicio șansă de a juca chiar și un rol mic în ea. În opinia lor, autoritățile trebuie să-și vină în fire și să renunțe la declarațiile și acțiunile geopolitice în această perioadă dificilă, deoarece Moldova mică trebuie să urmeze o politică înțeleaptă și să se ocupe de problemele economice și sociale interne.

Ei subliniază că Moldova este un teritoriu al păcii, o țară neutră și trebuie să facem tot posibilul pentru a păstra pacea aici și să nu excităm, să nu provocăm alte țări și să nu devenim victima circumstanțelor proceselor geopolitice care au loc între marile puteri.

Cetățenii țării se bazează pe înțelepciunea conducerii noastre, așa cum a fost pînă nu demult.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
1064 locuitori

Văratic este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Văratic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Ialoveni și la 43 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1064 de oameni. Satul Văratic a fost menționat documentar în anul 1864.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.