04 martie 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 1275
Membrii mișcării ”Voievod” au donat sînge
Foto: pixabay.com
04 martie 2022, 10:30 Realitatea moldovenească views 1275

Membrii mișcării ”Voievod” au donat sînge

Mișcarea de tineret ”Voievod” au mers la Centrul Naţional de Transfuzie a Sîngelui, relatează Noi.md.

Tinerii din cadrul organizație au hotărît să doneze sînge pentru a salva vieți. Despre aceasta anunță liderul Mișcării de tineret, Nicolae Pascaru.

”Am mers la centrul de transfuzie a sîngelui pentru a suplini rezerva de acolo. Acum, mai mult ca oricînd este foarte important să fim siguri că avem o rezervă bună de sînge. Îndemnăm oamenii care sînt sănătoși și pot dona sînge să meargă să o facă. Se întîmplă situații ca după pandemie mulți din prieteni, cunoscuți ajung în spital și este nevoie de sînge”, a declarat Pascaru.

Acesta, totodată a menționat că odată cu tinerii de la ”Voievod” a donat sînge și un refugiat din Ucraina.

”Îndemnăm și alte intituții ale statului, organizații nonguvernamentale, dar și oameni de rînd să nu rămînă indiferenți și să se implice”; a concluzionat Pascaru.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Voievod , donarea sîngelui

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1904
Populația:
609 locuitori

Brătuşenii Noi este un sat din cadrul comunei Brătuşeni, raionul Edineţ. Satul Brătuşenii Noi este situat la o distanță de 10 km de staţia de cale ferată Brătuşeni, la 16 km de Edineţ şi la 196 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 609 oameni. Localitatea a fost pentru prima dată menționată documentar în anul 1904.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.