25 februarie 2022, 18:00 Realitatea moldovenească views 1593
MAI, despre așa zisele elicoptere de la Tiraspol văzute deasupra Ucrainei
25 februarie 2022, 18:00 Realitatea moldovenească views 1593

MAI, despre așa zisele elicoptere de la Tiraspol văzute deasupra Ucrainei

Ministerul Afacerilor Interne nu deține informații despre așa zisele elicoptere de la Tiraspol văzute deasupra Ucrainei. Într-un briefing de presă, ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a declarat că astfel de informații nu au fost înregistrate prin instrumentele de monitorizare a situației.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Revenco a spus că R. Moldova este gata să mai primească alte cîteva mii de refugiați ucraineni pe teritoriul R. Moldova și că țara noastră beneficiază de asistența OSCE pentru facilitarea dialogului pe stînga Nistrului.

„Lucrurile către acest moment nu denotă o necesitate stringentă pentru ajustarea imediată a mecanismului de negociere. Pot să vă asigur că sîntem în dialog constant cu autoritățile de la Kiev și ONU pentru refugiați ca să înțelegem mai bine care sînt acțiunile cetățenilor din Ucraina în raport cu acțiunile din țară. La moment este greu să facem o previzibilitate ciclică a numărului de refugiați. Sîntem siguri că putem face față încă unui aflux de 5 mii, după vom solicita imediat punerea de aplicarea a mecanismelor de protecție civilă”, a declarat Revenco.

„Sîntem asigurați că vom avea suport umanitar prin toată complexitatea sa, RM are capacitatea să acorde ordinea și securitatea cetățenilor noștri”, a completat ministra.

 

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

MAI , Tiraspol , elicopter , Ucraina , război

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
4441 locuitori

Beşalma este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Beşalma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Comrat și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4441 de oameni. Satul Beşalma a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.