10 ianuarie 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 2280
„Premier Energy” solicită dublarea tarifului la energia electrică
10 ianuarie 2022, 13:30 Realitatea moldovenească views 2280

„Premier Energy” solicită dublarea tarifului la energia electrică

Compania „Premier Energy" solicită creșterea tarifului la energia electrică de la 1,51 lei/kWh pînă la 2,79 lei /kWh. Demersul a fost depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, transmite IPN.

În solicitarea sa, compania face trimitere la prețul de furnizare a energiei electrice aprobat recent pentru furnizorul central „Energocom" – 242 bani/kWh pentru perioada noiembrie-decembrie 2021 și 229 bani/kWh din 1 ianuarie 2022, cu o majorare de 96% și, corespunzător, 86%în raport cu prețul în vigoare pînă la sfîrșitul lunii octombrie 2021. Astfel, noile prețuri aprobate duc la creșterea costurilor de procurare a energiei electrice. De asemenea, compania face trimitere și la evoluția prețurilor de tranzacționare a energiei electrice pe piața din Ucraina.

În cazul în care ANRE va da curs demersului depus de furnizor, curentul electric se va scumpi din 1 februarie.

Acum un an, tarifele la lumină au fost micșorate cu 17 bani. Astfel, pentru consumatorii casnici deserviți de ,,Premier Energy" SRL, ale căror instalații de utilizare sînt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă – 0,4 kV, a fost stabilit tariful de 1,51 lei/kWh. Tot atunci s-a stabilit că, consumatorii casnici deserviți de societatea ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord" achită 2,04 lei/kWh.

Sursa: punctul.md

Cuvinte cheie:

energie electrică , preţ , scumpire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
107 locuitori

Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.