31 decembrie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2921
Autorii celor mai originali și mai creativi Pomi de Crăciun din țară, primiţi la Președinție
31 decembrie 2021, 16:00 Realitatea moldovenească views 2921

Autorii celor mai originali și mai creativi Pomi de Crăciun din țară, primiţi la Președinție

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întîlnire cu autorii celor mai originali și mai creativi Pomi de Crăciun din țară.

La Președinție au fost invitate echipele care au adunat cele mai multe voturi din totalul de peste 90 de fotografii, venite în ultimele săptămîni în cadrul acțiunii „Împodobește-ți bradul în localitatea ta!", lansată de șefa statului, transmite oficial.md.

Președinta Maia Sandu a apreciat, împreună cu consilierii prezidențiali, ingeniozitatea lui Alexandru Pătraș din satul Pohoarna, raionul Șoldănești, care a creat un Pom de Crăciun din conuri de pin, dar și creativitatea echipei de la Biblioteca Publică din Mîndrești, Telenești, care împreună cu meșterul popular Olga Ropot a făcut un brad din cărți. Şefa statului i-a cunoscut și pe elevii Gimnaziului din Zăicana, Criuleni, al căror brad din baloane colorate a fost parte a campaniei de caritate „Din inimă pentru Adrian". Echipei de la Zăicana i s-a alăturat și Adrian Portărescu, căruia îi este dedicată această campanie. Președinta i-a urat multă sănătate tînărului, menționînd că a sesizat Ministerul Sănătății cu privire la problema sa de sănătate, avînd speranța că va fi găsită o soluție pentru a-l ajuta.

„I-am felicitat pentru efortul depus la crearea unui Pom de Crăciun original și le-am mulțumit pentru implicarea activă, de la mic la mare, în viața comunității lor. De fiecare dintre noi depinde cum va arăta satul sau orașul în care trăim", a afirmat Președinta Maia Sandu.

Sursa: oficial.md

Cuvinte cheie:

Maia Sandu , brad , distinctie , concurs

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1833
Populația:
1840 locuitori

Carabetovca este un sat şi comună din raionul Basarabeasca. Carabetovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la 12 km de orașul Basarabeasca și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1840 de oameni. Satul Carabetovca a fost menționat documentar în anul 1833.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.