26 august 2021, 12:30 Realitatea moldovenească views 2928
Testarea Covid obligatorie, respinsă de profesori: Unii dintre ei și-au anunțat intenția de a demisiona
26 august 2021, 12:30 Realitatea moldovenească views 2928

Testarea Covid obligatorie, respinsă de profesori: Unii dintre ei și-au anunțat intenția de a demisiona

Hotărîrea Comisiei Naționale de Sănătate Publică privind obligarea profesorilor nevaccinați de a efectua teste Covid o dată la 14 zile trezește îngrijorare în rîndul cadrelor didactice.

Profesorii sînt de părere că nimeni nu are dreptul să-i oblige se vaccineze, cu atît mai mult că unele categorii au refuzat vaccinul din cauza contraindicațiilor de sănătate sau din motive religioase. În condițiile unor presiuni din afară, profesorii, personalul auxiliar, remunerat și așa insuficient, ar putea alege să demisioneze, în loc să îndeplinească cerințele autorităților.

Ideea este respinsă și de managerii instituțiilor de înțămînt, care spun că au primit deja cîteva cereri de demisie din partea pedagogilor.

Mai multe detalii în reportajul video.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

profesor , vaccin , concediere , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
207 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Văscăuţi, raionul Floreşti. Satul este situat la distanța de 35 km de orașul Florești și la 130 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1899 cu numele Mîrzești, iar în 1961 a fost redenumită în Octiabriscoe.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.