12 august 2021, 17:10 Realitatea moldovenească views 2420
Organizațiile de tineret din țară vor fi finanțate de Guvern
12 august 2021, 17:10 Realitatea moldovenească views 2420

Organizațiile de tineret din țară vor fi finanțate de Guvern

Astfel, valorificarea mijloacelor repartizate autorităților administrației publice locale se va efectua în conformitate cu prevederile acordurilor de parteneriat privind dezvoltarea centrelor de tineret, semnate între Ministerul Educaţiei și Cercetării și consiliile raionale/municipale.

Mai mult, din cei 960 000 de lei preconizați, suma maximă alocată unui singur raion/municipiu este de 100 000 de lei: municipiul Chișiău, raionul OrheiSorocaAnenii Noi, Sîngerei și Rîșcani, iar suma de 80 000 de lei, fiind repartizată raionului Criuleni.

Cîte 50 000 de lei au fost alocați municipiului Bălți, raionului Ocnița și Ungheni, 40 000 – de lei raionului Fălești, 30 000 de lei – raionului Florești, iar raionul Edineț va beneficia de 25 000 de lei.

Cele mai mici sume de 20 000 și 15 000 de lei vor fi alocate raionului Nisporeni și, respectiv, raionului Cahul.

Ulterior, autoritățile administrației publice locale vor prezenta Ministerului Educației și Cercetării rapoartele privind rezultatele obținute în urma valorificării, conform destinației, a resurselor financiare repartizate în conformitate cu prevederile acordurilor de parteneriat privind dezvoltarea centrelor de tineret, semnate între Ministerul Educaţiei și Cercetării și consiliile raionale/municipale.

Hotărîrea va intra în vigoare la data publicării acesteia în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

guvern , tineret , finantare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1963
Populația:
3093 locuitori

Biruinţa este un oraş în raionul Sîngerei, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, pe malul drept al rîului Răut, oraşul Biruinţa este situat la o distanţă de 27 km de orașul Sîngerei și la 134 km de Chișinău. Orăşelul Biruinţa a fost înfiinţat în anul 1963, pe lîngă fabrica de zahăr din Alexăndreni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.