20 august 2020, 12:30 Realitatea moldovenească views 3061
Ce se ascunde în spatele recentelor evenimente din sistemul judiciar? Partea I
20 august 2020, 12:30 Realitatea moldovenească views 3061

Ce se ascunde în spatele recentelor evenimente din sistemul judiciar? Partea I

Consiliul suprem al magistraturii (CSM) și-a reluat activitatea după perioada de carantină, cauzată de faptul că la finele lunii iulie unul dintre angajații instituției a fost diagnosticat cu coronavirus.

Transferarea ședințelor a coincis cu valul de critici în adresa justiției după ce au fost făcute totalurile concursului de selectare a pretendenților la principalele funcții în instanțele judiciare din țară. Merită acei judecători să ocupe fotoliile de conducători sau ei s-au discreditat prin decizii judiciare dubioase – iată problema care a provocat discuții serioase. Numirea candidaților selectați depinde acum de parlament și de președinte, de competența cărora ține aprobarea lor sau refuzul motivat.

Selectarea candidaturilor pentru completarea unui șir de funcții-cheie încă se mai află pe agenda CSM și va deveni subiect de discuții în cadrul apropiatelor ședințe. Vacantă este funcția de președinte al Consiliului suprem al magistraturii, a președintelui Curții supreme de justiție (CSJ), a președinților Curților de Apel Bălți și Comrat. În plus, nu au vicepreședinți Colegiul pentru cazuri civile, comerciale și administrative al CSP, Curtea de Apel Comrat și Judecătoria Chișinău.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

sistem , judecata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1792
Populația:
150007 locuitori
Logo

Tiraspol este un municipiu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea este situată pe malul stîng al Nistrului la o distanță de 73 km de Chișinău. Conform datelor din 2010 orașul avea o populație de 150007 locuitori. Orașul Tiraspol a fost întemeiat în anul 1792.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.