11 ianuarie 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 4610
Sîmbătă lucrătoare pentru bugetari
11 ianuarie 2020, 09:30 Realitatea moldovenească views 4610

Sîmbătă lucrătoare pentru bugetari

Ziua de sîmbătă, 11 ianuarie, este lucrătoare pentru bugetari. Aceștia recuperează programul din 6 ianuarie, cînd Guvernul le-a dat liber pentru a se bucura de o mini vacanță de cinci zile la Crăciunul pe stil vechi, transmite IPN.

Salariații care în ziua considerată zi de odihnă nu se aflau în raporturi de muncă sau erau în concediu în ziua respectivă nu au obligația de a se prezenta la serviciu în sîmbetele considerate zile lucrătoare.

Elevii nu vor avea ore sîmbătă, întrucît în ziua de 6 ianuarie, aceștia erau în vacanța de iarnă.

Pentru anul acesta, Guvernul a mai dispus ca ziua de 28 august 2020 (vineri) să fie declarată zi de odihnă pentru bugetari, urmînd să fie recuperată anticipat, pe 22 august (sîmbătă).

În Republica Moldova, zile de sărbătoare nelucrătoare, fără recuperare, sunt: 1 ianuarie (Revelion), 7 și 8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi), 8 martie (Ziua internațională a femeii), luni după Paști, 1 mai (Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii), luni după Paștile Blajinilor, 9 mai (Ziua Victoriei/Ziua Europei), 1 iunie (Ziua internațională a copilului), 27 august (Ziua Independenței), 31 august (Sărbătoarea „Limba noastră") și 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou).

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

lucru , bugetari , sîmbătă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1552
Populația:
13164 locuitori
Logo

Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.