04 iulie 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 4031
Vicepreședintele CEC, Rodica Ciubotaru, și-a depus demisia
04 iulie 2019, 12:20 Realitatea moldovenească views 4031

Vicepreședintele CEC, Rodica Ciubotaru, și-a depus demisia

Potrivit serviciului de presă al CEC, demisia a fost deja înaintată parlamentului, transmite Știri.md.

Mesajul Rodicăi Ciubotaru, Vicepreședintele Comisiei Electorale Centrale:

"Ultimele tentative de modificare a legislației electorale atentează la independența exercitării mandatului de membru al Comisiei și subminează autoritatea instituției electorale. Acestea ar putea conduce la pierderea credibilității în procesul electoral și dezorientarea alegătorului. În acest fel, cetățeanul poate conchide, corect sau incorect, că procesul electoral este doar un instrument cu care operează cei care sînt la putere și că votul său nu mai este un element esențial al democrației. Jurămîntul depus, acum 3 ani, în plenul Parlamentului, m-a ghidat în activitatea desfășurată, făcîndu-mă să respect normele democratice, Constituția și legile Republicii Moldova. Nu am regrete și remușcări. A fost o onoare pentru mine să activez în cadrul unei echipe dedicate și profesioniste. Am ferma convingere că, indiferent de circumstanțe, echipa CEC își va onora cu demnitate misiunea nobilă de a crea condiții pentru organizarea și desfășurarea unor alegeri libere și corecte în țara noastră.

Vă mulțumesc pentru suport, susținere și inspirație! Să rămîneți a fi deosebit de importanți pentru societate, iar munca voastră sa fie recunoscută și apreciată la justa valoare".

Reamintim că și Președintele CEC, Alina Russu a demisionat. Ea și-a prezentat cererea de demisie la Secretariatul Parlamentului.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

CEC , demisie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1449 locuitori

Trebujeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Butuceni, Morovaia și Trebujeni. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Orhei şi la 71 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1449 de oameni. Satul Trebujeni a fost menționat documentar în anul 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.