16 august 2013, 10:30 Realitatea moldovenească views 13120
16 august 2013, 10:30 Realitatea moldovenească views 13120

Beyonce, Rihanna si Victoria Beckham poarta haine „Made in Moldova”


Foto: sport.ro 

Această bluză din matase va fi probabil purtată, în scurt timp, de o vedetă de la Hollywood sau o fashionistă celebră. Beyonce, Rihanna sau Victoria Beckham dau sute de euro pe hainele celebrului brand francez, chiar dacă pe etichete scrie Made in Moldova, relatează protv.md.

Prețul aparent exorbitant al acestor haine include un designer care a conceput modelul, un material, un importator, un exportator, o campanie publicitară și, bineînțeles, un brand puternic. Croitoresele sînt doar o rotiță din mecanismul care dă valoare materiei prime.

Fenomenul se numește „lohn”, adică fabricile sînt simpli executanți ai unor comenzi venite din partea brandurilor celebre. Geta Mir și-a făcut studiile la o facultate consacrată de modă de la Londra și a revenit acasă pentru a-și porni propria afacere. A început să colaboreze cu mai multe branduri celebre din afară, iar în prezent hainele cusute la fabrica ei sînt purtate de cele mai rîvnite vedete internaționale.

Cît despre calitatea hainelor cusute în Moldova pentru brandurile celebre, cerințele sînt mari, iar acestea au reprezentanți care verifică procesul de producție. Detaliile sînt importante, iar meșterițele le lucrează manual, fiecare unitate în parte. Avem forța de muncă și un „know how” verificat în practică, însă nu avem și producție autohtonă.

Cuvinte cheie:

haine , Moldova , vedete

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1854
Populația:
479 locuitori

Antoneuca este un sat şi comună din raionul Drochia. Antoneuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 15 km de oraşul Drochia şi la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 479 de oameni. Satul Antoneuca a fost menționat documentar în anul 1854.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.