14 martie 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 11573

14 martie 2019, 09:40 Realitatea moldovenească views 11573

"Urmașii lui Ștefan" au sesizat Procuratura Generală (Doc)

Mișcarea de Tineret "Urmașii lui Ștefan" cere Procuraturii Generale să investigheze presupusele scheme de corupție și abaterile admise de autorități în procesul reparației drumurilor din capitală.

Într-o sesizare expediată procurorului general, Eduard Harunjen, se menționează că anual pentru administrarea, întreţinerea și repararea drumurilor publice locale, se cheltuie milioane de lei, iar calitatea acestora este tot mai proastă pe an ce trece.

"Aşa-zisa plombare a gropilor, care coastă sute de milioane de lei, pentru ca peste un an istoria cu peticirea carosabilului să se repete, implică nemijlocit și fenomenul corupției. Sîntem în drept să credem că unii factori de decizie din cadrul APL Chișinău, precum și executanții lucrărilor efectuate, comit cu regularitate fapte care perfect se încadrează în unele prevederi ale Codului penal", se arată în sesizarea semnată de liderul Mișcării "Urmașii lui Ștefan", Dumitru Roibu.

Activiștii atenționează că din cauza calității nesatisfăcătoare a drumurilor, șoferii își distrug mașinile, în ciufa faptului că achită impozitele și taxele necesare la bugetul de stat. Totodată, gropile de pe autostrăzi pun în pericol real viața și sănătatea participanților la traficul rutier.

"Cerem sancționarea persoanelor care se fac vinovate de situația creată. Reiterez că anume Procuratura ar trebui să restabilească ordinea de drept, iar o tergiversare sau inacțiune admisă de către această autoritate ar fi inadmisibilă", se mai precizează în sesizare.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1619
Populația:
1127 locuitori

Vînători este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Vînători este unicul sat din comuna cu cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 73 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1127 de oameni. Satul Vînători a fost menționat documentar în anul 1619.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.