05 iulie 2012, 16:57 Realitatea moldovenească views 6901
05 iulie 2012, 16:57 Realitatea moldovenească views 6901

Tinerii din ”Voievod” l-au omagiat pe Ştefan cel Mare şi Sfînt

Mai mulţi membri ai Mişcării de Tineret ”Voievod”, în semn de recunoştinţă şi respect faţă de Ştefan cel Mare şi Sfînt, au organizat, la începutul săptămînii curente, un program educativ. Aceştia au depus şi flori la monumentul Marelui Voievod din centrul capitalei.

„Moldova, întotdeauna, a avut nevoie de un Ştefan cel Mare şi Sfînt pentru că numai un aşa voievod, luptător, poate să fie strajă la hotare, cum se spune, şi să păzească acest pămînt”, a declarat liderul Mişcării „Voievod”, Nicolae Pascaru.

Anul acesta, se împlinesc 555 de ani de la înscăunarea lui Ştefan al III-lea pe tronul Moldovei. Federaţia de Luptă Naţională “Voievod”, care include şi o Mişcare de Tineret, încă de la primii ani de la data fondării s- anunţat adept al principiilor şi valorilor promovate de Ştefan cel Mare şi Sfînt.

 

Sursa:  voievod.org

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
166 locuitori

Maiovca este un sat din cadrul comunei Ocniţa, raionul Ocniţa. Satul Maiovca este situat la o distanță de 10 km de orașul Ocnița și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 166 de oameni. Localitatea Maiovca a fost întemeiată în anul 1911 cu denumirea Slobodca Vălcineţ.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.