22 iunie 2012, 10:03 Realitatea moldovenească views 3455
22 iunie 2012, 10:03 Realitatea moldovenească views 3455

Voronin: Şleahtiţchi a creat condiţii pentru fraudarea examenelor de bacalaureat

Preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, îl acuză pe ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, că ar fi creat condiţii pentru fraudarea examenelor de bacalaureat.

”Şleahtiţchi a fost prins cu mită pe cînd era prorector la Universitatea din Bălţi. E normal că ştie mecanismele. Ei singuri au creat condiţii pentru ca părinţii să dea bani”, a declarat Vladimir Voronin.

El consideră că, la anul viitor, situaţia se va înrăutăţi. ”Să vedeţi la anul ce va fi. Ce sistem de mituire o să fie. Ei au pus condiţii draconice la examene. Asta ce, e teză de doctor? Pentru ce să ne batem joc de copii?”, a remarcat liderul comunist.

Pe de altă parte, ministrul Educaţiei neagă acuzaţiile aduse. ”Este o declaraţie politică aberantă. Nu mă pot lansa să o comentez”, a spus Şhleahtiţchi.

De menţionat că opt preşedinţi ai Centrelor de BAC au fost demişi din funcţii, iar cîteva zeci de profesori sînt cercetaţi pentru că ar fi rezolvat şi transmis testele elevilor prin reţelele de socializare. Totodată, 47 de lucrări ale elevilor au fost anulate.


Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
535 locuitori

Tăura Veche este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Satul are o suprafaţă de circa 1.28 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 7.24 km. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tăura Veche și Tăura Nouă. Satul Tăura Veche se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și la 116 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 535 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1568 cu denumirea Tăuri.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.