06 noiembrie 2018, 17:50 Realitatea moldovenească views 10423
Mitropolia Moldovei condamnă organizarea
06 noiembrie 2018, 17:50 Realitatea moldovenească views 10423

Mitropolia Moldovei condamnă organizarea "sărbătorii" Halloween

Decizia mai multor tineri de a sărbători Halloween-ul la Cetatea Soroca a supărat clericii Mitropoliei Moldovei. Episcopul de Soroca, Ioan Moşneguţu, a cerut autorităţilor locale să nu mai admită pe viitor organizarea acestei sărbători într-o locaţie care reprezintă un simbol naţional.

Vicarul a declarat că acţiunea tinerilor ar atenta la demnitatea istorică şi spirituală a moldovenilor. Adresarea a fost postată pe site-ul Mitropoliei Moldovei.

Preşedintele raionului Soroca, Ghenadie Muntean, a declarat că poziţia Mitropoliei va fi examinată, dacă o solicitare în acest sens va fi trimisă oficial administraţiei locale. Evenimentul a fost organizat de Centrul de Tineret "DACIA".

Reprezentanţii asociaţiei s-au arătat surprinşi de poziţia Bisericii.

"Menţionez cu claritate şi afirm ideea că noi, cînd noi cînd am planificat şi am organizat acest eveniment, noi nu am avut ca scop să jignim. noi niciodată nu am pus accent pe religia tinerilor care vin şi vizitează centrul nostru", a spus directoare executivă a Centrului "Dacia", Stela Babici.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Mitropolia Moldovei , Halloween

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1980 locuitori

Lunga este un sat şi comună din raionul Floreşti. Lunga este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, satul se află la distanța de 8 km de orașul Florești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1980 de oameni. Satul Lunga a fost întemeiat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.