09 octombrie 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 10674
Cum poți solicita online indemnizația pentru creșterea copilului (Video)
09 octombrie 2018, 15:30 Realitatea moldovenească views 10674

Cum poți solicita online indemnizația pentru creșterea copilului (Video)

Serviciul e-Cerere, cu ajutorul căruia familiile pot solicita indemnizații pentru creșterea copiilor, urmează a fi extins, potrivit declarațiilor făcute de către președinta Casei Naționale de Asigurări Sociale, Laura Grecu.

Acum, indemnizațiile pentru familiile cu copii sînt la cîteva clickuri distanță și pot fi solicitate de acasă.

Cu ajutorul serviciul e-Cerere, puteți solicita indemnizația unică la nașterea copilului, indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului și indemnizația paternală. „Urmează să diversificăm aceste servicii. Ne dăm bine seama că mai sînt sate mai îndepărtate sau persoanele care nu pot utiliza încă platformele digitale. Dar diversificăm servicii atît pentru cei care le utilizează, cît și pentru cei care nu o fac", a spus șefa Casei Naționale de Asigurări Sociale, Laura Grecu.

În următorii ani, cetățenii vor putea beneficia online și de alte indemnizații. Una dintre prioritățile CNAS și ale Agenției de Guvernare Electronică este să creeze un serviciu prin care cetățenii își vor putea solicita pensiile în regim online.

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

copii , online , indemnizatii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1650
Populația:
888 locuitori

Cuzmin este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2012, populaţia localității constituia 888 de oameni. Satul Cuzmin a fost menționat documentar în anul 1650.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.