05 iulie 2018, 14:40 Realitatea moldovenească views 5435
Parlamentul European a adoptat o rezoluție privind situația din Republica Moldova
05 iulie 2018, 14:40 Realitatea moldovenească views 5435

Parlamentul European a adoptat o rezoluție privind situația din Republica Moldova

Parlamentul European a adoptat astăzi o rezoluție referitoare la criza politică din Republica Moldova ca urmare a invalidării alegerilor locale din Chișinău.

Rezoluția a fost adoptată cu votul a 343 de europarlamentari din cei 538 prezenți la ședință. Alți 35 de deputați au votat împotrivă, iar 160 s-au abținut.

Potrivit documentului, Parlamentul European „își exprimă profunda îngrijorare cu privire la decizia luată de Curtea Supremă de Justiție de a anula rezultatele alegerilor pentru funcția de primar al orașului Chișinău, din motive dubioase și în mod netransparent".

În acest context, forul legislativ a îndemnat Comisia Europeană să suspende atît plățile prevăzute de asistența macrofinanciară, cît și sprijinul bugetar pentru Moldova.

Totodată, parlamentarii europeni au îndemnat autoritățile de la Chișinău „să urmeze integral recomandările OSCE ODIHR și ale Comisiei de la Veneția cu privire la reforma electorală".

Ieri, Delegația Uniunii Europene la Chișinău a anunțat că UE a suspendat plata primei tranșe din Programul de asistență macrofinanciară pentru R. Moldova.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Chisinau , parlament , buget

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1609
Populația:
258 locuitori

Prodăneştii Vechi este un sat din cadrul comunei Ştefăneşti, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Florești și la 103 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de oameni. Satul Prodăneştii Vechi a fost menționat documentar în anul 1609.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.