19 februarie 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 12541
Mitropolia Moldovei ar putea fi obligată să instaleze rampe de acces în toate bisericile (Doc)
19 februarie 2018, 16:45 Realitatea moldovenească views 12541

Mitropolia Moldovei ar putea fi obligată să instaleze rampe de acces în toate bisericile (Doc)

Mitropolia Chişinăului şi a Întregii Moldove discriminează persoanele cu dizabilităţi. La această concluzie a ajuns Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării care a constatat că persoanelor cu dizabilități le este încălcat dreptul la libertatea religiei.

Pe 21 noiembrie 2017, președinta Asociației Antreprenorilor cu Dizabilități din Republica Moldova, Irina Revin, a scris o plîngere către Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității în care a sesizat despre neaccesibilitatea în locașul de cult Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău, fapt ce constituie discriminare pe criteriul de dizabilitate în realizarea dreptului la libertatea religiei.

În data de 12 ianuarie 2018 a avut loc ședința publică unde a fost examinată cererea, la care reprezentanții Mitropoliei nu au fost prezenți pentru ași exprima poziția.

În urma audierilor, Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a constatat prezența discriminării indirecte pe criteriu de dizabilitate, iar BOM a fost impusă să accesibilizeze accesul în Catedrala Nașterea Domnului din Chișinău, precum și în toate locașele de cult afiliate Mitropoliei Chișinăului și a Întregii Moldove.

Autoarea plîngerii Irina Revin, împreună cu avocatul Vadim Vieru, în caz de nerespectarea deciziei Consiliului, vor merge în instanța de judecată.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

Mitropolia Moldovei , judecata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1724 locuitori

Ţiganca este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ţiganca Nouă, Ghioltosu și Ţiganca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 128 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1724 de oameni. Satul Ţiganca a fost menționat documentar în anul 1570.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.