10 februarie 2018, 15:15 Realitatea moldovenească views 20199
Majoritatea moldovenilor condamnă așa zisa declarație de unire cu România (Video)
10 februarie 2018, 15:15 Realitatea moldovenească views 20199

Majoritatea moldovenilor condamnă așa zisa declarație de unire cu România (Video)

Tot mai mulţi moldoveni condamnă semnarea declaraţiilor simbolice de unire cu România, spunînd că primăriile trebuie să se ocupe de rezolvarea adevăratelor probleme şi nicidecum să facă jocul politic al unor partide.

Persoanele intervievate de Noi.md spun că îşi doresc să trăiască frumos şi bine, doar că la ei acasă – în Moldova, fără implicarea altor state. Alţii spun că relaţiile de prietenie cu România trebuie păstrate, însă subiectul unirii ar putea să ne facă mai mult rău decît bine.

Amintim că pe lîngă localităţile care au semnat declaraţii simbolice de unire cu România, altele peste 50 au adoptat Declarația de condamnare a acțiunilor de propagandă unionistă care vin să submineze independența, suveranitatea și integritatea teritorială a țării.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

declaraţie , unire , cetățean

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1603
Populația:
2133 locuitori

Pohrebeni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şercani, Izvoare și Pohrebeni. Localitatea se află la distanța de 43 km de orașul Orhei și la 86 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2133 de oameni. Satul Pohrebeni a fost menționat documentar în anul 1603.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.