05 septembrie 2017, 10:45 Realitatea moldovenească views 6263
A fost lansat un ghid pentru părinţi
05 septembrie 2017, 10:45 Realitatea moldovenească views 6263

A fost lansat un ghid pentru părinţi

Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chişinău (CMSP) a lansat astăzi Ghidul pentru părinţi. Potrivit şefei instituţiei, Luminiţa Suveică, ghidul are drept scop de a le oferi părinţilor şi tuturor copiilor de vîrstă mică informaţii cu privire la regulamentul preşcolar, ce reglementează controlul şi îmbunătăţirea standardelor de îngrijire a copiilor şi asigură protecţia sănătăţii lor, siguranţa şi bunăstarea copiilor preşcolari, precum şi de a promova dezvoltarea copiilor în perioada frecventării instituţiilor preşcolare,.

„Acest ghid a fost elaborat pentru părinţii care urmează să îşi ducă părinţii la grădiniţă. Ideea a venit din cauza mai multor solicitări de la părinţi, deoarece ei se interesează cum să selecteze grădiniţa, ce ar însemna o grădiniţă autorizată sau neautorizată", a declarat Luminiţa Suveică.

Potrivit Luminiţei Suveică, ghidul cuprinde şi modalităţi de monitorizare a copiilor de către părinţi, informaţii despre necesitatea prezentării certificatului medical în cazul în care copilul lipseşte mai mult de trei zile din instituţie. De asemenea, acesta aduce şi argumente despre necesitatea ca un copil bolnav să fie consultat de medic şi să nu frecventeze grădiniţa cît este bolnav.

„Am adus la cunoştinţă şi despre rolul important al vaccinării copilului care frecventează o instituţie preşcolară, regulile sanitare, dar şi despre accesul părinţilor în blocul alimentar. Ghidul mai cuprinde şi informaţii despre profilaxia toxiinfecţiilor alimentare, pediculozei şi scabiei, despre prevenirea traumatismelor, dar şi sfaturi pentru un mod sănătos de viaţă şi deprinderi de acasă", a mai spus Luminiţa Suveică.

Ghidul a fost elaborat de CMSP, împreună cu un grup de inițiativă format din părinți și specialiști din domeniul sănătății. Acesta a fost editat în 100 de exemplare şi urmează să fie repartizate în grădinițe, ulterior, va putea fi accesat și pe pagina on-line a site-ului CMSP.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

parinti , lansare , prezentare , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
585 locuitori

Sovietscoe este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Vasilievca și Sovietscoe. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Rîbnița și la 136 km de Chișinău. Populaţia satului Sovietscoe alcătuia 585 de oameni în anul 2004. Satul Sovietscoe a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.