01 septembrie 2017, 12:53 Realitatea moldovenească views 5546
Mesajul lui Igor Dodon cu ocazia începerii anului de studii
01 septembrie 2017, 12:53 Realitatea moldovenească views 5546

Mesajul lui Igor Dodon cu ocazia începerii anului de studii

Șeful statului le-a adresat un mesaj de felicitare elevilor, părinților și profesorilor cu ocazia începerii anului de studii 2017-2018.

Igor Dodon a subliniat că elevii și studenții sînt speranța întregii țări, iar Moldova are viitor datorită lor. „Esențial este să acumulați cunoștințe, să învățați a învăța, să vă pătrundeți de convingerea că omul modern este de neimaginat în afara unui proces de formare permanentă, în afara căutării insistente a posibilităților de a se manifesta din plin. Fiţi îndrăzneţi, sorbiţi înţelepciunea cărţilor, ambiţionaţi-vă să reușiți și succesul va fi de partea voastră", a declarat Dodon.

Un mesaj separat șeful statului l-a adresat profesorilor. „Sînteți cei care împărtășiți zilnic cunoștințele pe care le dețineți, dar şi dăruiți din însăşi personalitatea dumneavoastră; sînteți cei care sădesc în sufletele şi cugetele tinerilor încrederea în ziua de mîine şi respectul pentru valorile umane fundamentale; sînteți cei care modelați caractere și destine și formați cetăţeanul demn și iubitor de țară și neam", a adăugat Dodon.

Șeful statului a mai remarcat că fără efortul și implicarea părinților școala nu ar reuși să-și îndeplinească misiunea de bază.

„Perioada petrecută în școală are drept temelie cei șapte ani de acasă, iar activitatea zilnică a dascălilor trebuie susținută prin respectul demonstrat pentru munca și personalitatea fiecăruia dintre ei", a spus el.

Demnitarul le-a urat tuturor un an cu multe împliniri, care să se încununeze cu rezultate remarcabile pentru fiecare în parte, pentru întreaga societate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , mesaj , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
187 locuitori

Ivanovca este un sat din cadrul comunei Iserlia, raionul Basarabeasca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Basarabeasca și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 187 de oameni. Satul Ivanovca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.