30 iunie 2017, 11:20 Realitatea moldovenească views 3871
Tichetele de masă nu vor putea fi transmise de la o persoană la alta sau schimbate pe bani
30 iunie 2017, 11:20 Realitatea moldovenească views 3871

Tichetele de masă nu vor putea fi transmise de la o persoană la alta sau schimbate pe bani

Guvernul examinează posibilitatea introducerii tichetelor de masă pentru unele categorii de bugetari deja în anul viitor. Subiectul a fost discutat, ieri, în cadrul dezbaterilor publice pe marginea proiectului privind introducerea acestui supliment la salariu.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Ruxanda Glavan, introducerea tichetelor de masă va asigura o calitate mai bună a alimentaţie pentru salariaţi.

"Imediat ce va fi aprobată această lege, noi vom iniția dezbateri la nivel de Guvern pentru a reglementa foare clar că scopul și obiectivul acestei legi să fie îmbunătățirea sănătății publice", a comunicat ministrul Sănătății, Ruxandra Glavan.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, nu exclude că un proiect pilot de acordare a tichetelor de masă pentru bugetari, să fie lansat deja în anul viitor.

"Am avut o discuţie cu cu prim-ministrul în acest context dumnealui şi-a arătat disponibilitatea să examineze împreună cu ministerul Finanţelor nivelul bugetului 2018, să examineze posibilitatea introducerii unui cost al statului pentru acordarea tichetelor, pentru unele categorii bugetare", a declarat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Unii deputaţi au declarat că procedura acordării tichetelor trebuie să fie definitivată mai clar.

"Scopul principal al acestei legi să fie alimentaţia corectă şi la timp. Pentru că se discută că anume la sfârşit de săptămînă unii beneficiari a acestor tichete vor utiliza tichetele la sfârşit de săptămînă .Trebuie să mănânce la timp, trebuie să mănânce la prânz", a comunicat deputatul PDM, Valentina Buliga.

De asemenea, unii participanţi la discuţii au vorbit despre posibilitate de a introduce tichete de masă în format electronic.

"Partea electronică a tichetului de masă este o noutate, asemenea prevederi care pot fi dezvoltate într-o hotărâre de Guvern, sunt doar benefice, susţinem proiectul acesta de lege, îl vedem ca unul revoluţionar, ca unul orientat social", a comunicat reprezentantul Asociaţiei Bisnessului European, Silvia Grosu.

O altă propunere era de a propune salariaţilor tichete pentru sport şi turism. Documentul, elaborat de şeful Legislativului, Andrian Candu, a fost anterior discutat cu sindicaliştii, patronatele şi reprezentanţi ai ministerelor şi agenţilor economici.

Noile servicii vor putea fi prestate în special de companiile private, care au un capital social de cel puţin 10 milioane de lei. Operatorii vor încheia contracte cu localurile de alimentaţie publică şi magazine.

Tichetele de masă nu vor putea fi transmise de la o persoană la alta sau schimbate pe bani. Se propune ca valoarea acestora să fie de 45 de lei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Tichete de masă , alimentatie , buget

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2821 locuitori

Călineşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Călineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2821 persoane. Satul Călineşti a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.