20 aprilie 2017, 12:28 Realitatea moldovenească views 2858
Concurs pentru suplinirea funcției vacante de judecător la CC
20 aprilie 2017, 12:28 Realitatea moldovenească views 2858

Concurs pentru suplinirea funcției vacante de judecător la CC

Guvernul inițiază concursul pentru suplinirea funcției de judecător la Curtea Constituțională, în contextul în care pe 14 aprilie a expirat mandatul unui magistrat dintre cei doi desemnaţi de executiv. Dosarele se pot depune de astăzi, 20 aprilie, şi pînă pe 27 aprilie, ora 17.00.

Candidații trebuie să dea dovadă de: reputație ireproșabilă, cunoștințe în domeniul sistemului juridic național şi a dreptului internațional public, precum și experiență în domeniul juridic. Dosarul, sigilat în plic, se depune personal, sub semnătură, la sediul Cancelariei de Stat, mun. Chişinău, Piața Marii Adunări Naționale, 1, bir. 550.

La 14 aprilie a expirat mandatul de judecător al Curții Constituționale al președintelui instituției, Alexandru Tănase. Însă magistratul va continua să activeze pînă la depunerea jurămîntului de către noul judecător. Alexandru Tănase a fost numit magistrat la Curtea Constituțională în aprilie 2011 pe un termen de șase ani.

Sursa: ipn.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1522
Populația:
1913 locuitori

Drăguşenii Noi este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Horodca și Dragușenii Noi. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Hîncești și la 60 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1913 oameni. Satul Drăguşenii Noi a fost menționat documentar în anul 1522.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.