09 martie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 2629
Berea ar putea trece în rîndul băuturilor spirtoase
09 martie 2017, 15:00 Realitatea moldovenească views 2629

Berea ar putea trece în rîndul băuturilor spirtoase

Berea ar putea trece în aceeași categorie cu alcoolul etilic potabil, băuturile alcoolice, vinul din struguri, vinul din fructe, vinul materie primă din struguri și fructe, sucurile fermentate din fructe și cidrul.

Această modificare face parte din șirul de modificări și completări ale Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice.

Potrivit noului proiect de modificare a legii, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) va fi responsabilă de controlul de stat în domeniul producerii și circulației vinului și produselor alcoolice. Pînă în prezent, aceste funcții le îndeplinea Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Producției Alcoolice. Tot ANSA va avea responsabilitatea de a aviza și înregistra produsele alimentare noi, inclusiv, ambalajul acestora.

Legea privind protecția consumatorilor va suferi, la fel, modificări. Astfel, ANSA va efectua controlul respectării, la toate etapele lanțului alimentar, a prevederilor legislației în domeniul protecției consumatorilor, în partea ce se referă la produsele alimentare, a cerințelor privind siguranța produselor alimentare, introduse sau puse la dispoziție pe piață, destinate consumatorilor.

Proiectul de modificare a legilor în cauză este propus pentru consultări publice.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

bere , alcool , bauturi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
502 locuitori

Scăieni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1679.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.