04 martie 2017, 09:40 Realitatea moldovenească views 5589
Fostul guvernator al BNM, reținut și plasat în arest (Doc)
04 martie 2017, 09:40 Realitatea moldovenească views 5589

Fostul guvernator al BNM, reținut și plasat în arest (Doc)

Fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Leonid Talmaci, a fost reținut seara trecută de procurorii Anticorupție. Tot aseară, fostul guvernator a fost plasat în arest pentru 15 zile.

Talmaci este învinuit de apartenență la un grup criminal organizat, specializat în escrocherii în proporți deosebit de mari, cauzarea de daune materiale prin înşelăciune sau abuz de încredere şi abuz în serviciu.

Potrivit informațiilor, este vorba de o grupare crimineală care a sustras bani din mai multe conturi bancare care ar aparține Biroului Naţional al Asiguratorilor de Autovehicule.

Leonid Talmaci este economist și a îndeplinit funcția de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei din 1991 și pînă în anul 2009.

În noiembrie 1993 el a lansat moneda națională a Republicii Moldova, leul moldovenesc.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

BNM , reținere , guvernator

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1521
Populația:
1331 locuitori

Pereni este un sat din cadrul comunei Paşcani, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Hîncești și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1331 de oameni. Satul Pereni a fost menționat documentar în anul 1521.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.