08 februarie 2017, 14:30 Realitatea moldovenească views 2780
Au fost reținuți indivizii care l-ar fi jefuit pe secretarul Mitropoliei
08 februarie 2017, 14:30 Realitatea moldovenească views 2780

Au fost reținuți indivizii care l-ar fi jefuit pe secretarul Mitropoliei

Trei cetăţeni străini suspectați că l-ar fi jefuit pe secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibaș, au fost reținuți pentru 72 de ore.

Indivizii sunt bănuiți de comiterea a două furturi din automobile, din care au sustras circa 86.800 de lei. Aceştia au fost reținuți în momentul cînd intenţionau să traverseze frontiera de stat, de către ofiţerii de investigaţii.

Conform informațiilor poliției, în seara zilei de 4 februarie, bănuiţii au furat o geantă cu bani dintr-o mașină parcată în apropierea unui centru comercial din capitală. Unul dintre indivizi l-ar fi urmărit pe proprietar, iar ceilalţi doi i-ar fi spart o roată de la automobil. Cînd a revenit proprietarul, a observat pana de cauciuc şi a recurs la montarea roţii de rezervă. Între timp unul dintre bănuiţi s-ar fi apropiat neobservat de automobil, a deschis portiera şi a sustras geanta victimei. După aceeaşi metodă criminală, bănuiţii ar fi sustras borseta cu bani a unui bărbat în vîrstă de 67 de ani, în timp ce instala roata de rezervă la automobil. Incidentul a avut loc, de asemenea, în capitală.

Deocamdată bănuiţii le-au predat poliţiştilor doar o parte din sumele de bani sustrase, celelalte fiind deja cheltuite. În prezent suspecții se află în custodia Poliţiei Capitalei şi sînt cercetaţi penal pentru furt. Ei riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 de lei la 27 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

jaf , Mitropolia Moldovei , reținere

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
100 locuitori

Pocşeşti este un sat din cadrul comunei Donici, raionul. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 68 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 100 de oameni. Satul Pocșești a fost menționat documentar în anul 1500.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.