03 ianuarie 2017, 16:40 Realitatea moldovenească views 8515
Igor Dodon i-a retras cetățenia lui Băsescu (Doc)
03 ianuarie 2017, 16:40 Realitatea moldovenească views 8515

Igor Dodon i-a retras cetățenia lui Băsescu (Doc)

Șeful statului, Igor Dodon, a semnat astăzi decretul privind retragerea cetăţeniei Republicii Moldova lui Traian Băsescu.

Decizia a fost luată la ședința Comisiei pentru problemele cetăţeniei şi acordării de azil politic de pe lîngă preşedinte. Potrivit lui Dodon, au fost examinate detaliat condițiile de acordare a cetățeniei lui Traian Basescu și s-a constatat că a fost o hotărîre ilegală.

"Anterior, în calitate de deputat am spus că cetăţenia i-a fost acordată dlui Băsescu în mod ilegal. Traian Băsescu a îndemnat în repetate rînduri la lichidarea statalității Republicii Moldova prin anexare la România. Încă din perioada aflării sale în exerciţiul funcţiei de preşedinte al României, acesta a refuzat să recunoască statalitatea moldoveneasca şi existenţa poporului moldovenesc. Toate cele menționate vin în gravă contradicție cu prevederile legii supreme – Constituția Republicii Moldova. Mai mult decît atît, în cadrul procedurii de acordare a cetăţeniei RM lui Băsescu, au fost ignorate numeroase avize din partea mai multor instituţii, inclusiv faptul existenței urmării penale", a explicat Igor Dodon.

„Oricine atentează la aceste valori și realități va avea de suportat consecințele care se impun conform legii", a mai adăugat demnitarul.

Menționăm că fostul președinte al României Traian Băsescu și soția sa au primit cetățenia Republicii Moldova pe 3 noiembrie 2016, în urma unui decret semnat de ex-președintele Nicolae Timofti.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

cetatenie , Traian Basescu , Igor Dodon

Comentarii

 (3)
  • #3 badboy Răspunde Citează selecţia
    всё логично. траян борется за то, чтобы Молдова исчезла как государство.
  • #2 aurelius Răspunde Citează selecţia
    И опять Додон попал с пальцем в бидон! Скоро Его упакуют в битон.
  • #1 Alexander Răspunde Citează selecţia
    И опять , даже снова бессеску лишился не винности ! Смеялся 3 часа !
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
328 locuitori

Palanca este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Holoşniţa Nouă, Palanca și Şalvirii Noi. Satul Palanca se află la distanța de 17 km de orașul Drochia și la 176 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 328 de oameni. Prima atestare documentară a satului Palanca datează din anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.