12 decembrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 6347
Au fost interzise colectările de bani în instituțiile de învățămînt
12 decembrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 6347

Au fost interzise colectările de bani în instituțiile de învățămînt

Colectările de bani pentru organizarea sărbătorilor de iarnă în instituţiile de învăţământ, dar şi pentru cadouri, sunt interzise. Un ordin în acest sens a fost emis de către Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a municipiului Chişinău.

Valentina Cujbă, care exercită interimatul, a comunicat, la şedinţa operativă de la Primărie, că la Direcţie ajung zeci de scrisori de la părinţi nemulţumiţi că nu mai pot aduna bani, bunăoară, pentru a invita un Moş Crăciun din afara instituţiei sau pentru a le oferi cadouri copiilor. Valentina Cujbă spune că este, oarecum, ciudat faptul că, pe de o parte, părinţii se plâng că li se cer bani la diferite sărbători, iar atunci când este emis un ordin de interzicere a acestei practici îl contestă.

În legătură cu cazurile de viroză şi gripă înregistrate în ultima perioadă, matineele urmează să fie organizate conform unui program special, pentru a evita concentraţia unui număr mare de copii în acelaşi spaţiu.

Pe data de 24 decembrie începe vacanţa de iarnă.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

bani , învăţămînt , sarbatoare

Comentarii

 (1)
  • #1 12345 Răspunde Citează selecţia
    Собирают деньги бизнесмены которые платят учителям а тех родителей которые не могут платить их вынуждают а учителя абноглели польностью
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1859
Populația:
1130 locuitori

Ecaterinovca este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ecaterinovca și Coştangalia. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1130 de oameni. Satul Ecaterinovca a fost menționat documentar în anul 1859.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.