09 decembrie 2016, 11:25 Realitatea moldovenească views 5141
Liceenii din capitală au participat la seminare de instruire fiscală
09 decembrie 2016, 11:25 Realitatea moldovenească views 5141

Liceenii din capitală au participat la seminare de instruire fiscală

În luna noiembrie curent, DAF Botanica a IFS mun. Chișinău, în scopul educării civismului fiscal în rândul tinerilor și al standardizării procesului de educare a contribuabililor, a organizat seminare în clasele a XII-a de liceu, potrivit unui comunicat de presă.

Seminarele au avut loc la Liceul teoretic „Pro Succes", Liceul teoretic „Mihai Eminescu", Liceul teoretic „Mircea cel Bătrân", Liceul teoretic „Iulia Hajdeu", Instituția Publică Liceul teoretic „Grigore Vieru", Instituția Publică Liceul teoretic „Alexandru cel Bun", Liceul teoretic cu profil de arte „Elena Alistar", Liceul teoretic „Vasile Alecsandri", Instituția Publică Liceul teoretic „Tudor Vladimirescu", Instituția Publică Liceul teoretic „Liviu Rebreanu".

Genericul seminarului a fost întitulat „Impozitele – prețul pe care îl achităm pentru posibilitatea de a trăi într-o societate civilizată".

Această categorie a societății civile este importantă, deoarece anume absolvenții liceelor reprezintă în cel mai apropiat timp tineri antreprenori, salariați, contribuabili. Cunoașterea drepturilor și obligațiunilor contribuabilului va fi un avantaj în dezvoltarea societății și creșterii prosperității statului, precum și dezvoltării civismul fiscal al contribuabililor prin promovarea conformării benevole.

Sursa: provincial.md

Cuvinte cheie:

liceu , seminar , elevi , instruire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1915
Populația:
503 locuitori

Romanovca este un sat din cadrul oraşului Cornești, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ungheni și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 503 locuitori. Satul Romanovca a fost întemeiat în anul 1915.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.